Turun kokoomus syrjään vasemmiston, sdp:n ja vihreiden muutosblokilla

TIEDOTE
16.6.2020
julkaisuvapaa heti

– Turussa on kokoomuksen johdolla jo viisitoista vuotta leikattu ja yksityistetty palveluja, haaskattu veronmaksajien varoja rakennuskupruihin, laiminlyöty julkinen asuinrakentaminen yksityisten rakennusliikkeiden ja asuntosijoittajien hyväksi; ja vaikka kuntien taloustilanne uhkaa heiketä rajusti edelleen, kokoomuksen vauhti Turussa vain kiihtyy. Tälle pitää panna piste, sanoo Vasemmistoliiton turkulainen kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Johannes Yrttiaho.

-Nyt kokoomus hakee voitonvarmana johtamisjärjestelmää, jolla se saa keskitettyä vallan itselleen entistäkin tehokkaammin, Yrttiaho sanoo viitaten pormestarimalliin.

– Kokoomuksen esittämän käsikirjoituksen mukaan suurimman puolueen ehdokas olisi automaattisesti pormestari. Laki lähtee kuitenkin siitä, että valtuusto valitsee, enemmistövaalilla. Tämä on tärkeää tiedostaa, Yrttiaho tähdentää.

– Tosiasiassa paljon puhuttu ”pormestarivaali” siis tapahtuu valtuustossa kuntavaalien jälkeen. Pormestari voi olla myös muun kuin suurimman puolueen ehdokas, jos hän saa taakseen valtuuston enemmistön.

– Esitänkin, että vasemmistoliitto ottaa Turussa aloitteen ja pyrkii yhdessä sdp:n ja vihreiden kanssa muodostamaan muutosblokin, jonka tavoitteena on syrjäyttää kokoomus vallasta tulevissa kuntavaaleissa.

– Blokki voisi käytännössä olla löyhä keskinäinen sitoumus tavoitella valtuuston enemmistöä sopivan ehdokkaan taakse. Jokainen puolue kävisi vaalit omalla listallaan ja ohjelmallaan. Blokki koottaisiin siis pienimmän yhteisen nimittäjän – kokoomusvallan kumoamisen – pohjalle, Yrttiaho korostaa.

– Sopiva ehdokas, jolla olisi realistiset mahdollisuudet saavuttaa valtuutettujen enemmistön tuki kuntavaalien jälkeisessä pormestarivalinnassa voisi olla sdp:n Aki Lindén. Hän nauttii arvostusta myös porvaripuolueiden piirissä.

– Vasemmistoliiton riveistä vastaavaa ehdokasta on vaikea löytää, nyt kun useiden vaalien ääniharava, puolueen puheenjohtaja Li Anderssonkin on ilmoittanut (TS 13.6.), että ei ole käytettävissä pormestariehdokkaaksi.

-On vasemmistoliiton kunnallisjärjestön tehtävä ratkaista puolueen kanta asiaan, mutta tällaista mallia olisi ehdottomasti syytä harkita, Yrttiaho esittää.

Lisätiedot:
Johannes Yrttiaho
kansanedustaja
kaupunginvaltuutettu
0504405204

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s