Linja pitää!

KUNTAVAALITEESIT 2017

Lähipalvelut kaikille! Yksityistäminen seis.
Suomalainen hyvinvointivaltio perustuu kuntien tuottamiin lähipalveluihin. Turussa kokoomus, sdp ja vihreät ovat alistaneet palvelut markkinoille. Peruspalveluita murennetaan yrityksistä kopioitujen mallien mukaisesti tehostamalla ja keskittämällä, yhtiöittämällä ja lopulta yksityistämällä. Terveyskeskus, neuvola, päivähoito ja vanhustenhoiva sekä koulu ja kirjasto ovat tasa-arvoisen yhteiskunnan perusta. Jokaisen on saatava peruspalvelut läheltä kotia!

Oikeutta kaupungin työntekijöille!
Kuntalaisille tärkeät palvelut tuotetaan tuhansien kasvatus-, opetus- ja hoivatyöntekijöiden jokapäiväisellä työllä. Kaupungin työntekijät ansaitsevat paremmat työehdot ja paremman palkan. Kilpailukykysopimuksen lomarahaleikkaukset olivat törkeyden huippu. Ne tulee hyvittää tulevilla sopimuskierroksilla. Työehtoja nakertava kunnan toimintojen yhtiöittäminen ja yksityistämien tulee lopettaa. Työntekijöiden hyvinvointi on kunnon kuntapalveluiden perusta!

Kuntademokratiaa!
Kuntalaisten edun sijaan Turun päätöksentekoa ohjaa valtapolitiikka, jossa kokoomus, sdp ja vihreät käyvät kauppaa mm. johtavista virkapaikoista. Tästä syystä Turun päätöksenteko on salailevaa ja sekavaa. Konsensuspolitiikka on murrettava, jotta kuntalaisen ääni pääsee kuuluviin. Kyllä lähidemokratian parantamiselle ja kaupunginosavaltuustoille, ei vallan keskittämiselle ja pormestareille. Irti eliitin politiikasta!

Aserahat kuntien palveluihin!
Kataisen, Stubbin ja Sipilän hallitukset ovat leikanneet kuntien rahoitusta miljardeille. Kun valtionrahoitus supistuu, on kunnissa helppo perustella talouskuripolitiikkaa ainoana vaihtoehtona. Se merkitsee palveluiden leikkauksia sekä verojen ja asiakasmaksujen korotuksia. Nyt hallitus suunnittelee uusien Nato-yhteensopivien hävittäjälentokoneiden hankintaa. Niiden aiheuttamat vuotuiset menot olisivat yhtä suuret kuin kuntien valtionosuusleikkaukset. Asevarustelusta ja militarismista luopumalla voidaan turvata ihmisten palvelut.