Johannes

Olen Johannes Yrttiaho – kansanedustaja ja Turun kaupunginvaltuutettu.

Tulin valittua eduskuntaan kevään 2019 vaaleissa. Eduskunnassa toimin talousvaliokunnan ja lakivaliokunnan jäsenenä sekä Yleisradio Oy:n hallintoneuvostossa.

Kunnallispolitiikassa olen ollut aktiivinen vuodesta 2004 ja kaupunginvaltuutettu vuodesta 2008. Turun kaupunginhallituksen ja sen jaostojen jäsenenä toimin 2015-19. Tätä ennen vaikutin Turun kasvatus- ja opetuslautakunnassa kaikkiaan kuuden vuoden ajan. Lisäksi olen toiminut Turun kaupungin joukkoliikennelautakunnan ja tarkastuslautakunnan jäsenenä, Varsinais-Suomen maakuntavaltuutettuna sekä useissa muissa luottamustoimissa.

Puolueeni on Vasemmistoliitto. Vaikutan sekä Vasemmistoliiton puoluevaltuustossa, Varsinais-Suomen piirihallituksessa että Turun kunnallistoimikunnassa.

Olen 39-vuotias. Suurimman osan työurastani olen toiminut Suomen suurimman teollisuustyöväen ammattiosaston Teollisuus 49:n (ent. Metalli 49) tiedottajana. Lisäksi olen työskennellyt mm. tutkijana, eduskunta-avustajana ja ravintola-alan töissä. Koulutukseltani olen filosofian maisteri ja tohtorikoulutettava, pääaineena Suomen historia. Vireillä oleva väitöskirjani käsittelee suomalaiskaupunkien energiapolitiikan historiaa.

5bw_photo_piajalkanen

– Johannes Yrttiaho