Esittely

Olen Johannes Yrttiaho – kansanedustaja ja Turun kaupunginvaltuutettu sekä Varsinais-Suomen maakuntavaltuuston varapuheenjohtaja.

Tulin valittua eduskuntaan kevään 2019 vaaleissa. Eduskunnassa toimin talousvaliokunnan ja lakivaliokunnan jäsenenä sekä Yleisradio Oy:n hallintoneuvostossa.

Kunnallispolitiikassa olen ollut aktiivinen vuodesta 2004 ja kaupunginvaltuutettu vuodesta 2008. Turun kaupunginhallituksen ja sen jaostojen jäsenenä toimin 2015-19. Turun kaupungin kasvatus- ja opetustoimesta vastaavissa toimielimissä vaikutin yhteensä kymmenen vuoden ajan, tästä kuusi vuotta kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsenenä. Lisäksi olen toiminut Turun kaupungin joukkoliikennelautakunnan ja tarkastuslautakunnan jäsenenä, Varsinais-Suomen maakuntavaltuutettuna sekä useissa muissa luottamustoimissa.

Puolueeni on Vasemmistoliitto. Vuosina 2010-2019 olin puoluevaltuuston jäsen. Yhteensä viitisentoista vuotta ehdin olla myös piirijärjestöni ja Turun kunnallisjärjestön hallituksissa.

Tähän saakka pisimmän pätkän työurastani olen toiminut Suomen suurimman teollisuustyöväen ammattiosaston Teollisuus 49:n (ent. Metalli 49) tiedottajana. Lisäksi olen työskennellyt mm. väitöskirjatutkijana, eduskunta-avustajana ja ravintola-alan töissä. Koulutukseltani olen filosofian maisteri ja tohtorikoulutettava, pääaineena Suomen historia. Vireillä oleva väitöskirjani käsittelee suomalaiskaupunkien energiapolitiikan historiaa.