Esittely

Johannes on 43-vuotias kansanedustaja sekä alue- ja kaupunginvaltuutettu. Kahdenkymmenen vuoden monipuolinen kokemus politiikan ja ammattiyhdistysliikkeen tehtävistä luo pohjan vahvalle näkemykselle yhteiskunnasta ja siitä, miten politiikkaa tehdään ihmisten eduksi. Johannes on koulutukseltaan filosofian maisteri. Ennen eduskuntaa hän työskenteli tiedottajana ammattiyhdistysliikkeessä sekä väitöskirjatutkijana energiapolitiikan historian parissa Turun yliopistolla. Perheeseen kuuluu puoliso ja neljä lasta.

  • Työskentelee eduskunnassa mm. sosiaaliturvan, terveys- ja hyvinvointipalveluiden sekä työelämän oikeuksien parantamiseksi.
  • Ulko- ja turvallisuuspolitiikassa kannattaa liittoutumattomuutta ja haluaa Suomelle rauhan rakentajan roolin. Vastustanut Suomen Nato-hakemusta ja hävittäjähankintaa eduskunnan äänestyksissä.
  • Talousvaliokunnan jäsenenä vaatinut sähkön käyttäjien tukemista ja sähköyhtiöiden voittojen leikkaamista sekä vastustanut Suomelle tappiollista EU-elvytyspakettia.
  • Turun kaupunginvaltuustossa toiminut muun muassa koulujen ja päiväkotien lakkautuksia ja palveluiden yksityistämistä vastaan. Puuttunut terveysasemien ja neuvoloiden laittomiin jonoihin ja vaatinut massiivisiin turkulaisiin rakennushankkeisiin tuhlaamisen lopettamista.